Ga naar  https://www.royalkitesurfschool.be/reservations/, en maak uw persoonlijke profiel aan. Deze zal u toegang verlenen tot uw persoonlijke pagina waar uw lessen kan inplannen.
Om uw les te bevestigen vragen we een voorschot van 60€. Na reservatie ontvangt u een bevestigingsmail. 3 dagen voor de door u gekozen datum ontvangt u nogmaals een confirmatiemail gevolgd door een email/sms 1 dag voor de geplande les. Dit daar we weersafhankelijk zijn en slechts 1 dag op voorhad met zekerheid kunnen zeggen of de les al dan niet kan doorgaan.

Kitesurfen wordt als een risicovolle sport beschouwd omdat het potentiële gevaren oplevert.
Maar wat betreft duiken, paragliden of autorijden, zodra de veiligheidsprocedures zijn geleerd,
het wordt zonder zorgen uitgevoerd.

Dus geen zorgen, alleen strengheid en voorzichtigheid.

Nee, je hoeft niet sterk te zijn om te kitesurfen. De kracht van de vlieger eindigt op je harnas. Het is net als fietsen. Er is geen kracht op je armen.

Hoewel gemakkelijk toegankelijk, vereist kitesurfen specifieke kennis die je op de juiste manier wordt aangeleerd
in een geaccrediteerde school en een IKO gecertificeerde instructeur.

Dit is de enige manier om met kiten te beginnen.

De kitesurfcursus bestaat uit 4 niveaus die je minimaal 2, maximaal 4 dagen kunt volgen. We raden je aan om niveaus 1 en 2 op dezelfde dag te volgen en niveaus 3 en 4 in 2 verschillende dagen om je niet te veel te vermoeien.

De fysieke conditie en het weten hoe te zwemmen wordt in rekening gebracht in plaats van het gewicht, maar toch is een minimumgewicht van 40 kg noodzakelijk, we kunnen tussen 12 en 14 jaar beginnen, afhankelijk van de morfologie.

Als de wind te zwak is (minder dan 12 knopen) of te sterk (meer dan 27 knopen), worden kitesurflessen geannuleerd.

Het is ook mogelijk dat de windrichting niet goed is, dus stellen we andere plekken in de regio voor (Nederland).

Onze school is gelegen aan de RBSC (Royal Belgian Sailing Club). Deze beschikt over een bar waar u terecht kan voor drank / snacks en belegde broodjes. Er is tevens een kleedkamer aanwezig waar u zich kan omkleden alsook douches om u na de les te verfrissen.

NEEN! Onze prijzen zijn All-in. Geen verborgen kosten dus! Het enige wat je zelf dient te voorzien is een handdoek, zonnecreme, zonnebril, …

Ja, we hebben zowel groeps- als privélessen.
Voor meer info neem je best een kijkje op de volgende pagina’s:
Dit hangt af van persoon tot persoon. Sommigen zijn reeds zelfstandig na 4 lessen. Bij anderen duurt het een stuk langer en hebben meer dan 10 lessen nodig (eerder uitzonderlijk).
Gemiddeld gezien nemen de meesten het groepspakket van 4 lessen + 2 privélessen. Hierna zijn de meesten op het niveau om veilig alleen verder te oefenen.
Kitesurfen is vrij intensief (mentaal & fysiek). Maar een bodybuilder moet je zeker niet zijn. Het gaat vooral om de finesse. De meeste mensen volgen stap 1 + 2 op 1 dag en stap 3 en 4 op 2 verschillende dagen. Dit daar 2 waterlessen na elkaar nogal vermoeiend kan zijn.
Mensen die weinig tijd hebben volgen vaak stap 3 en 4 op 1 dag. Het is dus niet zo dat het niet mogelijk is.
Hiervoor kan je het best inloggen op je profielpagina. Daar heb je een overzicht van de verschillende beschikbaarheden. (https://www.royalkitesurfschool.be/reservations/). Over het algemeen heb je zeker een plaatsje op onze planning indien je 2 dagen op voorhand boekt.
Wij verkopen geen materiaal. Al hebben we wel een samenwerking met BILLYKITE (kitesurfwinkel in Brussel). Je kan er terecht voor een volledig pakket en geniet er van 10% korting als RKSS leerling (online kan je volgende kortingscode gebruiken: RKSS).